Acropolis-Plaka stray cat colonies: Our cats are aging too…
June 10, 2015
Πρόγραμμα Στειρώσεων στην Ομόνοια
June 12, 2015
Acropolis-Plaka stray cat colonies: Our cats are aging too…
June 10, 2015
Πρόγραμμα Στειρώσεων στην Ομόνοια
June 12, 2015

Οι αδέσποτες γάτες της περιοχής Ακρόπολη-Πλάκα. Ακόμα και οι γάτες μας γερνάνε..

Η εθελόντρια των Επτάψυχων-Nine Lives Ελένη Κεφαλοπούλου κάνει μια αναδρομή στους τελευταίους 6 μήνες, γεμάτους προκλήσεις, τραγωδίες αλλά και ευτυχείς υιοθεσίες για τις αδέσποτες γάτες της Ακρόπολης. Το πρόγραμμα στείρωσης-επανένταξης-ταίσματος λειτουργεί πολλά χρόνια στην περιοχή της Ακρόπολης με αποτέλεσμα να έχουμε πια πολλά γέρικα ζώα. Στο πρώτο εξάμηνο του 2015 οι περιπτώσεις ήταν πολλές (Δείτε την αντίστοιχη ανάρτηση του 2013, To πρόγραμμα Πλάκας- Ακρόπολης).

Ο Βάκχος, πάνω από 10 χρονών, χρειάστηκε απανωτές θεραπείες. Η φίλη του η Τελίτσα (έχει μια άσπρη τελίτσα στο τέλος της τιγρέ ουράς), περίπου 8 χρονών, ξεκίνησε με στοματίτιδα. Διπλές θεραπείες, εξαγωγές χαλασμένων δοντιών αλλά μετά από μερικές εβδομάδες ελευθερίας τα συμπτώματα ήταν πάλι τα ίδια.

Χρειάστηκε μια μεγάλη επέμβαση για να βγει η ρίζα ενός παλιού δοντιού ενώ οι εξετάσεις αίματος έδειξαν ότι έχει πρόβλημα με την καρδιά της. Η Τελίτσα παίρνει κάθε μέρα χάπι για την καρδιά και συμπληρωματικές βιταμίνες. Βέβαια επειδή εξακολουθεί να είναι άγριο πνεύμα κάποιες μέρες δεν καταφέρνουμε να πάρει τα φάρμακα.

Rico

Rico

Ανάλογο πρόβλημα αντιμετωπίζει και η Ιππολύτη. Τους τελευταίους μήνες αδυνάτισε πολύ και οι εξετάσεις έδειξαν ότι πάσχει από υπερθυρεοειδισμό. Άλλο άγριο πλάσμα που μετά από 8 χρόνια δεν την πλησιάζεις. Ο γιατρός υπολογίζει ότι η Ιππολύτη είναι πάνω από 10 ετών και η μόνη λύση είναι να παίρνει χάπια καθημερινά ή να εγχειριστεί, πράγμα δύσκολο στην ηλικία και στην κατάστασή της. Προς το παρόν προσπαθούμε με τα χάπια μέχρι να έρθει από Αμερική ένα φάρμακο σε μορφή αλοιφής, που ίσως να είναι πιο εύκολο να της το δίνουμε.

Ο Σακούλας μας, γύρω στα 7-8, επίσης εμφάνισε πρόβλημα στο στόμα και χρειάστηκε 3 φορές θεραπεία.

Marika

Marika

Η Πελαγία, μεγαλύτερη από 10, έχει νεφρική ανεπάρκεια. Χάρη όμως στους αρχαιολόγους, που την φιλοξενούν τα πρωινά στην αυλή τους, παίρνει κατάλληλη τροφή και αγωγή.

Αντίθετα τα δυο αγόρια μας, ο Τουίτυ κι ο Τζακ, ενώ είναι θετικοί σε FIV και μεγάλοι πια, είναι πολύ καλά.

Δυστυχώς είχαμε και 4 απώλειες που μας κόστισαν πολύ. Η γλυκιά Πηνελόπη και ο ξανθός Βασίλης χάθηκαν χωρίς να μάθουμε ποτέ τι απέγιναν. Ο πανέμορφος Αρης σκοτώθηκε από σκυλιά και ο Περικλής βρέθηκε νεκρός λίγο πριν τον στειρώσουμε στον Μήνα στειρώσεων.

Τα καλά νέα αφορούν τον τεράστιο Μπουγάτσα που βρήκε επιτέλους ένα σπίτι. Ο Μπουγάτσας, όπως κι ο Τζακ, ήταν από τις γάτες που πήραμε πέρυσι τον Μάιο από τον Δήμο Αθηναίων. Είχαν κατασχεθεί με εισαγγελική παρέμβαση 40 γάτες, που ζούσαν σ ένα διαμέρισμα υπό τραγικές συνθήκες.

Bougatsas

Bougatsas

Ο Μπουγάτσας είχε ενταχθεί σε μια από τις αποικίες μας αλλά ο ίδιος προτίμησε να μένει μόνιμα έξω από μια πολυκατοικία. Ήταν σαν να έλεγε: « Πρέπει να μου βρείτε σπίτι». Ετσι μετά από εξετάσεις, εμβόλια και προσωρινή φιλοξενία βρήκε την οικογένεια που του ταίριαζε και φυσικά, καναπέδες και χαλιά που του αρέσουν τόσο πολύ.

Ένα υπέροχο σπίτι βρήκε και η Ρέα μας, που τώρα λέγεται Μαρίκα. Όταν η ιδιοκτήτριά της πέθανε ο Δήμος Αθηναίων την φιλοξένησε για ένα διάστημα στο καταφύγιό του. Όταν όμως έκλεισε το καταφύγιο την ανέλαβαν οι Επτάψυχες και το τέλος ήταν αίσιο. Αλλά και ο Ρίκο, ένα κατάξανθο γατάκι που παράτησαν στον πεζόδρομο, πήγε στην αγκαλιά της Άννας και των μικρών γιών της, 2 και 8 ετών.

Καθώς περνάν τα χρόνια βλέπουμε τα αγαπημένα μας πλάσματα να γερνάνε, να χάνονται κι η καρδιά μας γεμίζει θλίψη. Πάντα όμως σκεφτόμαστε ότι τουλάχιστον τους προσφέραμε ότι ήταν δυνατόν, πως ήταν σίγουρα σε καλύτερη μοίρα από τα υπόλοιπα αδέσποτα που πονάνε, βασανίζονται, πεινάνε σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Κι αυτό μας δίνει δύναμη να συνεχίζουμε.

Καλό καλοκαίρι.

Έκτακτη είδηση: Μόλις μάθαμε τα πιο συνταρακτικά νέα. Η Πηνελόπη μας είναι ζωντανή! Υιοθετήθηκε από μια αξιαγάπητη οικογένεια που την ερωτεύτηκε, βλέποντάς την κάθε μέρα να ζητάει χάδια από τα παιδιά του γειτονικού σχολείου.Την επισκεφθήκαμε και διαπιστώσαμε οτι δεν μπορούσε να είναι πιο ευτυχισμένη. Τι υπέροχο ξεκίνημα για μια τόσο γλυκιά γάτα.