Υιοθεσία: Lucky & Aimee
December 17, 2013
Ευχαριστούμε & many thanks το Marchig!
December 18, 2013
Υιοθεσία: Lucky & Aimee
December 17, 2013
Ευχαριστούμε & many thanks το Marchig!
December 18, 2013

Tommy & Kitty

Adoptions - Blind Kitty beforeΜια μέρα του καλοκαιριού, ανάμεσα στα πάμπολλα email που λαμβάνουμε, ένα συγκεκριμένο άγγιξε μια χορδή. Ένα τυφλό γατάκι είχε βρεθεί να κυκλοφορεί ανάμεσα στα αυτοκίνητα, σ’έναν πολυσύχναστο δρόμο, έξω από ένα σταθμό του μετρό. Αυτή που έστειλε το μήνυμα είχε μαζέψει το γατάκι από την άσφαλτο και το είχε χαϊδέψει, αλλά δεν ήξερε πού να το πάει ή τι να το κάνει, κι έτσι το άφησε πάλι στο πεζοδρόμιο κι έγραψε σ’εμάς. Της απαντήσαμε αμέσως, παρακαλώντας την να πάρει το γατάκι και να το πάει σ’έναν από τους κτηνιάτρους που συνεργαζόμαστε, κι έτσι το ίδιο απόγευμα ήταν ασφαλής στο ιατρείο και γουργούριζε με ευγνωμοσύνη.

Adoptions - Blind Tommy beforeΉταν ένα χαρούμενο, κόκκινο αγοράκι, με γαλάζια μάτια καλυμμένα από μια γαλακτώδη μεμβράνη κι ένα ελαφρά λοξό δεξί μάτι, που ήταν και πρησμένο από το γλαύκωμα. Ο κτηνίατρός μας άρχισε θεραπεία με κολλύριο και η Μαριλένα, μια από τις αφοσιωμένες γατο-μαμάδες μας, μόλις το είδε στο Facebook, ζήτησε να τον φροντίσει και να του δώσει ένα καταφύγιο για όσο χρειαζόταν.

Ως εκ θαύματος, η ίδια αυτή φωτογραφία που είδε η Μαριλένα, προκάλεσε την ενθουσιώδη αντίδραση του Nick από την Ολλανδία, που προσφέρθηκε να δώσει στέγη στο γατάκι, μαζί με τα άλλα αδέσποτα γατιά που έχει υιοθετήσει κι έναν σκύλο. Μιλήσαμε πολλή ώρα στο skype, μας έδειξε τον κήπο του, που είναι εντελώς προστατευμένος, άρα και απόλυτα ασφαλής για ένα τυφλό γατί, και μας σύστησε την σύντροφό του την Cora και τα αγαπημένα τους ζώα. Μας εξήγησε πώς είχε παραγγείλει κουδουνάκια με διαφορετικούς ήχους για τα άλλα γατιά του, έτσι ώστε το τυφλό γατάκι να μπορεί να αναγνωρίζει ποιος το πλησιάζει.

Adoptions - Blind Kitty nowΕίχαν ήδη μιλήσει με τον κτηνίατρό τους για το γατάκι, που ήθελαν να ονομάσουν Tommy, κι είχαν μια αμυδρή ελπίδα πως ίσως να μπορούσε να βελτιωθεί η όρασή του. Όντως, όταν ο Tommy έφτασε στην Ολλανδία, ο κτηνίατρος ξεκίνησε μια θεραπεία με λέιζερ που κατέληξε σε μια επέμβαση, για να καθαρίσει η γαλακτώδης μεμβράνη, που οφειλόταν στην συγκόλληση ενός τρίτου βλεφάρου στον κερατοειδή χιτώνα. Καθώς γράφουμε αυτό το κείμενο, ο Tommy έχει ήδη ανακτήσει το 50% της όρασής του!

Adoptions - Blind Kitty & TommyΗ τυχερή αυτή επαφή με τον Nick, εκκίνησε μια σειρά από γεγονότα που οδήγησαν, προς μεγάλη μας χαρά και ατελείωτη ευγνωμοσύνη, όχι μόνο στο πιο ευτυχισμένο σπιτικό για αυτό το απίθανο γατάκι, αλλά σε μια πολύ όμορφη φιλία, που ελπίζουμε πως θα κρατήσει για πάντα. Αποκτήσαμε έναν αφοσιωμένο και πολύ υπεύθυνο «πρεσβευτή» των Εφτάψυχων στην Ολλανδία!

Α ναι, και τρεις μήνες αφού υιοθέτησαν στον Tommy, ο Nick και η Cora πήραν από εμάς άλλο ένα γατάκι, παρέα για τον πληθωρικό γατούλη!

Η μικρή Kitty είχε βρεθεί από έναν επισκέπτη στην Αθήνα, σε μια αποικία άρρωστων γατιών στον Περισσό, κρυμμένη πίσω από την πόρτα μια εγκαταλειμμένης καλύβας, με μάτια εξαφανισμένα από τη  λοίμωξη. Οι κτηνίατροι μας είπαν διστακτικά πως δεν υπήρχε τίποτα που μπορούσε να γίνει, παρά να αφαιρεθεί όλος ο απομένων ιστός και να μπουν ράμματα στις κόγχες αυτού του μικροσκοπικού, αδύναμου μικρού τιγρέ κοριτσιού. Αφού ολοκληρώθηκε η επέμβαση, φάνηκε να είναι αμέσως ανακουφισμένη. Ενδεχομένως ο φόβος του πόνου στα μάτια της, να την κρατούσε πριν τόσο στατική και φοβισμένη. Στο σπίτι που την φιλοξένησε προσωρινά, κυριολεκτικά άνθισε, κι έγινε ένα παιχνιδιάρικο, κοινωνικό, άφοβο γατί με μεγάλη αυτοπεποίθηση! Όταν δυστυχώς ακυρώθηκε η υιοθεσία που είχε αρχικά προγραμματιστεί, ο Nick έσπευσε να βοηθήσει, αμέσως, και στο τέλος Νοεμβρίου η Kitty έφτασε στο χαρούμενο σπιτικό του.