Βρήκαμε τη Squinty, βοηθήστε μας να βρούμε και τη Chevvy #FindChevvy
December 24, 2015
It’s World Spay Month and we need your help!
February 24, 2016
Βρήκαμε τη Squinty, βοηθήστε μας να βρούμε και τη Chevvy #FindChevvy
December 24, 2015
It’s World Spay Month and we need your help!
February 24, 2016

Iππολύτη, κι οι Αμαζόνες πηγαίνουν στον παράδεισο

Πριν 8.5 χρόνια μια Αμαζόνα μπήκε στη ζωή των Επτάψυχων. Εμφανίστηκε από το πουθενά με τα 3 γατάκια της.

Hippolyte in her prime, resplendent in our 2010 cat calendar. (Photo by Yiannis Mouzakitis)

H Iππολύτη απαστράπτουσα όπως φωτογραφήθηκε για το ημερολόγιο του 2010.

Τα 2 άπο τα 3 γατάκια της υιοθετήθηκαν, το τρίτο δεν μπορέσαμε να το σώσουμε, η μαμά στειρώθηκε αλλά παρέμεινε μια άγρια, αγέρωχη ομορφιά. Γι αυτό το όνομα της Αμαζόνας Ιππολύτης της ταίριαζε απόλυτα.

Όλα αυτά τα χρόνια η Ιππολύτη ήταν ακριβής στο ραντεβού του καθημερινού ταίσματος, αλλά πάντα απρόσιτη. Δεν την άγγιξε ποτέ κανείς.

Στις αρχές του 2015 άρχισαν τα προβλήματα. Αδυνάτισε πολύ, έχασε το όμορφο τρίχωμα και οι εξετάσεις έδειξαν οτι πάσχει από θυρεοειδή. Ο κτηνίατρος υπολόγισε πως είναι πάνω από 10-11 χρονών και δεν θα άντεχε την εγχείρηση. Ετσι άρχισαν οι προσπάθειες να παίρνει χάπια για την ρύθμιση του θυρεοειδή. Ελεύθερη φυσικά, καθώς στο κλουβί γινόταν πραγματικό λιοντάρι. Ήταν όμως πολύ έξυπνη και όσο κι αν προσπαθούσε η Ελένη να κρύψει το χάπι στην τροφή, η Ιππολύτη το καταλάβαινε. 

Τότε η καλή μας Sydney Wade μας έστειλε από τις ΗΠΑ μια αλοιφή που απορροφάται από το δέρμα, με την ίδια δράση που έχουν τα χάπια. Καθημερινά η Ελένη προσπαθούσε να την δελεάσει με λιχουδιές για να βάζει την κρέμα.

Elderly Hippolyte lost a lot of weight and much of her beautiful coat due to thyroid problems, but bloomed again after a special transdermal treatment.

Η ηλικιωμένη Ιππολύτη έχασε πολύ βάρος και το υπέροχο τρίχωμά της λόγω του υπερθυρεοειδισμού. Όμως ξανάνθισε χάρη στην διαδερματική θεραπεία.

Μέσα σε 2 μήνες η Ιππολύτη ξαναβρήκε την παλιά της μορφή. Ο θυρεοειδής από 23 πήγε στο 10 (η φυσιολογική τιμή είναι 5-6). Με την αφαίρεση 3 σάπιων δοντιών φάνηκε πως θα μπορούσε να έχει μακροημέρευση.

Στις 22/12 το πρωί οι γείτονες βρήκαν την Ιππολύτη να αιμορραγεί στο πεζοδρόμιο. Ένα σκυλί της είχε σκίσει όλη την ουρά.

Το αγέρωχο κορίτσι πάλεψε για τη ζωή της 4 μέρες στο κτηνιατρείο. Δυστυχώς η πάλη με το θάνατο ήταν άνιση ακόμα και για μια Αμαζόνα. 

Η Ιππολύτη μας είναι τώρα το πιο λαμπερό αστέρι στον ουρανό ή μια ευγενική αμαζόνα στον γατοπαράδεισο.

Αντίο όμορφη Ιππολύτη.