The Embassy Cats: We have Squinty, help us #FindChevvy
December 23, 2015
Iππολύτη, κι οι Αμαζόνες πηγαίνουν στον παράδεισο
December 31, 2015
The Embassy Cats: We have Squinty, help us #FindChevvy
December 23, 2015
Iππολύτη, κι οι Αμαζόνες πηγαίνουν στον παράδεισο
December 31, 2015

Βρήκαμε τη Squinty, βοηθήστε μας να βρούμε και τη Chevvy #FindChevvy

Οι γάτες της Πρεσβείας. Βρήκαμε τη Squinty, βοηθήστε μας να βρούμε και τη Chevvy #FindChevvy

Περάσαμε μια πολύ αποδοτική εβδομάδα εδώ στις Εφτάψυχες και θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους μας τους φίλους και υποστηρικτές που συνεχίζουν να μας βοηθούν και να μας εμπνέουν! Οι θετικές σκέψεις, οι προσευχές και τα μηνύματα από όλες τις γωνιές του κόσμου μάς δίνουν τη δύναμη να μην τα παρατάμε ποτέ!

Σας οφείλουμε ενημέρωση για το θέμα των γατιών της Πρεσβείας #EmbassyCats:

Τα καλά νέα

Ξεκινάμε με τα καλά νέα: βρήκαμε τη Squinty! Μετά από πολυήμερη αναζήτηση στην ευρύτερη περιοχή γύρω από το σημείο που είχαμε βρει τον Mohawk και τον Pumpkin, βρέθηκε και η Squinty!

H Squinty στο εργοτάξιο όπου βρέθηκε

H Squinty στο εργοτάξιο όπου βρέθηκε

Ήταν κρυμμένη σε ένα εργοτάξιο, ανάμεσα σε μια μάντρα ρίψης μπάζων κι έναν πολυσύχναστο δρόμο που οδηγεί στην Πάρνηθα. Οι ιδιοκτήτες του εργοταξίου, βλέποντας την αφισέτα, μας επέτρεψαν να ψάξουμε στον τεράστιο χώρο τους, κι εκεί τη βρήκαμε, ανάμεσα σε μηχανήματα και υλικά οικοδομής.

Η Squinty είναι πάρα πολύ αδύνατη, βρώμικη και γριππιασμένη, ωστόσο γουργούριζε μια χαρά όταν είδε τους σωτήρες της! Την πήγαμε κατευθείαν στον κτηνίατρο γιατί χρειαζόταν άμεσα σωστή φροντίδα για να συνέλθει από την περιπέτειά της.

Ακόμη καλύτερα νέα

Παρ’ότι πολύ αδύνατη και με γρίππη, η Squinty γουργουρίζει ασταμάτητα από τη στιγμή που τη βρήκαμε.

Η Squinty θα υιοθετηθεί! Μόλις είναι αρκετά καλά στην υγεία της θα μετακομίσει στο παντοτινό της σπίτι! Οι θετοί της γονείς είναι ένα ζευγάρι Αμερικανών που έβλεπε τη Squinty στην Πρεσβεία και καθόταν μαζί της κάθε πρωί, στο παγκάκι της στον ήλιο.

Όπως τόσοι άλλοι εντός της Πρεσβείας, είχαν μείνει άναυδοι μαθαίνοντας τα νέα της απομάκρυνσης των γατιών. Ανυπομονούν να πάρουν τη Squinty στο ηλιόλουστο, ζεστό διαμέρισμά τους στην Αθήνα. Πραγματικά, ένα Χριστουγεννιάτικο θαύμα!

Και οι άλλες γάτες της Πρεσβείας #EmbassyCats ;

Αν έχετε παρακολουθήσει την ιστορία, ξέρετε ήδη ότι από την Αμερικανική Πρεσβεία απομακρύνθηκαν συνολικά τέσσερις γάτες  (δείτε εδώ την ιστορία). Μέχρι στιγμής, τρεις από τις τέσσερις έχουν βρεθεί. .

Η δεκατετράχρονη Squinty βρέθηκε και έχει ήδη υιοθετηθεί. O Pumpkin, ο φιλικός γατούλης των 7 μηνών, βρέθηκε και υιοθετήθηκε από οικογένεια Αμερικανών, ενώ ο Mohawk ακόμη αναζητά οικογένεια. Λείπει ακόμη μια γάτα, ο Chevvy, που δεν έχει βρεθεί.

Λίγα λόγια για τον Mohawk (που χρειάζεται σπίτι)

Ο Mohawk

Ο Mohawk

 

Ο Mohawk είναι μια από γάτες που απομακρύνθηκαν από την Αμερικανική Πρεσβεία της Αθήνας πριν από σχεδόν δυο εβδομάδες. Αυτός κι ο κολλητός του ο Pumpkin  βρέθηκαν και διασώθηκαν μια μέρα μετά από μεμονωμένα άτομα της Πρεσβείας που νοιάζονται τις γάτες και πήγαν να τις ψάξουν μόλις έμαθαν τι είχε συμβεί.

Ο Mohawk έχει συνέλθει από την ταλαιπωρία και αυτοί που τον φιλοξενούν προσωρινά κάνουν ό,τι μπορούν για να επανέλθουν τα κέφια του! Χρειάζεται μια καλή μόνιμη οικογένεια που θα εκτιμήσει τον γλυκό, φιλικό χαρακτήρα του. Το ιδανικό θα ήταν να ζήσει σε εσωτερικό χώρο, γιατί η μεγάλη του περιέργεια μπορεί να τον οδηγήσει σε περιπέτειες αν μείνει έξω. Απαιτεί πολλή προσοχή και τρελαίνεται για αγκαλιές. Ακολουθεί τους προσωρινούς τους γονείς όταν κυκλοφορούν μέσα στο σπίτι και λατρεύει την ανθρώπινη παρέα. Ενδέχεται να είναι πιο ευτυχής χωρίς άλλες γάτες, ή με ένα μικρό, φιλικό γατάκι, μιας και μάθαμε πως και στην Πρεσβεία δεν τα πήγαινε πολύ καλά με τις άλλες γάτες. Είναι περίπου 8 μηνών, στειρωμένος και κατάλευκος, με την εξαίρεση του γκρίζου «λοφίου» του.

Σας ενδιαφέρει να υιοθετήσετε τον Mohawk;

Αν θέλετε να χαρίσετε σε αυτόν τον νεαρό ένα ευτυχισμένο σπιτικό μετά την τραυματική εμπειρία που έζησε, στείλτε μας ένα email στο ninelivesgreece@gmail.com ή επικοινωνήστε μαζί μας στη σελίδα μας στο Facebookγια να σας φέρουμε σε επαφή με τους προσωρινούς γονείς του.

Βοηθήστε μας να βρούμε τη γάτα που λείπει ακόμη, χρησιμοποιώντας το hashtag #FindChevvy

Δεν έχουμε κανένα ίχνος του Chevvy, αλλά συνεχίζουμε την προσπάθεια. Ο Chevvy είναι ένας φιλικός, νεαρός, στειρωμένος, μαύρος γάτος και τον αναζητάμε στην ίδια περιοχή που βρήκαμε τη Squinty.

Επικοινωνήστε με την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα ζητώντας τους να βοηθήσουν τις Εφτάψυχες να βρουν τον Chevvy, με τους εξής τρόπους:

1) Προσθέτοντας σχόλιο στη σελίδα της Πρεσβείας στο Facebook
2) Μέσω Twitter @usembassyathens & @daviddpearce με τα hashtags ‪#‎FindChevvy #‎EmbassyCats (& tag @ninelivesgreece αν περισσεύει χώρος, για να μπορούμε να κάνουμε RT)
3) Στέλνοντας ένα Email στην Πρεσβεία, στο athens-prot@state.gov