ΠΡΩΤΟΒΡΟΧΙΑ ΑΝΑΓΚΗΣ: 14 ΜΩΡΑ ΓΑΤΑΚΙΑ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!
October 3, 2015
We presents for your pets
December 2, 2015
ΠΡΩΤΟΒΡΟΧΙΑ ΑΝΑΓΚΗΣ: 14 ΜΩΡΑ ΓΑΤΑΚΙΑ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!
October 3, 2015
We presents for your pets
December 2, 2015

Ένα νέο ξεκίνημα για γατάκια με ειδικές ανάγκες

Philip and Rigas from the cat colonies

Ο Philip κι ο Ρήγας στο σπίτι φιλοξενίας τους

Ταΐζοντας τις αποικίες μας στην Ομόνοια μια καλοκαιρινή νύχτα, η εθελόντριά μας Ιωάννα συνάντησε δυο νέα γατάκια, και τα δυο με νευρολογικό πρόβλημα που έκανε απαγορευτική την παραμονή τους στους δρόμους…

Ο Philip κι ο Ρήγας βρέθηκαν, γατάκια ακόμη, στην Πλατεία Ομονοίας από την εθελόντριά μας Ιωάννα. Είναι μια πολύ επικίνδυνη περιοχή για οποιαδήποτε γάτα, χαοτική και παραμελημένη, αλλά ειδικά για δυο αδεσποτάκια που πάσχουν από αταξία (νευρολογική πάθηση από την οποία μπορεί να νοσήσει ένα γατί είτε κατά τη γέννηση είτε λίγο αργότερα, που δεν του επιτρέπει να κινείται όπως οι άλλες γάτες). Το κεφάλι του Philip ήταν διαρκώς στραμμένο προς τα δεξιά και περπατούσε σε κύκλους, ενώ ο αδελφός του ο Ρήγας, είχε πρόβλημα στα πίσω πόδια που δεν μπορούσε να τεντώνει κανονικά, οπότε έτρεχε με πολύ περίεργο τρόπο.

Εμφανώς, τα δυο αυτά γατάκια δεν θα επιβίωναν στον δρόμο.

Τα πήγαμε απευθείας στον κτηνίατρο όπου, εκτός από τη συνηθισμένη αποπαρασιτική θεραπεία και τα εμβόλια –όπως και τη στείρωση όταν ήρθε η ώρα της- τους έγιναν και εξετάσεις αίματος για να δούμε κατά πόσο η αταξία ήταν αποτέλεσμα τοξοπλάσμωσης ή κάποιου ιού που κόλλησαν μωρά, αλλά όλες οι εξετάσεις ήταν αρνητικές.

Philip from the cat colonies

Ο Philip στον κτηνίατρο, την πρώτη φορά

Τα αδελφάκια μεταφέρθηκαν σε σπίτι φιλοξενίας, στης Sydney που, ως φυσιοθεραπεύτρια, τους ανέπτυξε ειδικές ασκήσεις/παιχνίδι με το φως του λέιζερ. «Προσπαθούσα να κάνω τον Ρήγα να τεντώσει και/ή να πηδήξει στα πίσω του πόδια ώστε να δυναμώσουν», μας εξήγησε. «Με τον Philip, προσπαθούσα να τον κάνω να γυρίσει το κεφάλι του προς τα αριστερά, κινώντας το laser προς αυτή την κατεύθυνση. Ήταν σημαντικό, πιστεύω, να γυρίζει το κεφάλι προς τα αριστερά όσο το δυνατόν περισσότερο, ώστε να μην υπάρξει βράχυνση των μυών από τη δεξιά πλευρά, που θα οδηγούσε στο να μην μπορεί καθόλου να γυρίσει το κεφάλι προς τα αριστερά». Σύντομα ο Philip έγινε πολύ φιλικός και χαδιάρης, και συναναστρεφόταν με τις άλλες γάτες του σπιτιού, ενώ ο ντροπαλός Ρήγας άρχισε να χώνεται στο κρεβάτι της Sydney το βράδυ, όταν νόμιζε πως δεν τον έβλεπε!

The boys from cat colonies chilling

Τα αγόρια αράζουν στο μπαλκόνι της Christin

«Ο καθένας έχει τη δική του διαφορετική προσωπικότητα αλλά και οι δυο είναι πολύ χαριτωμένοι με τον τρόπο τους» μας είπε η Sydney. «Είναι απόλαυση να παρακολουθείς τον Ρήγα, που είναι κάτι μεταξύ Μπάμπι και Θάμπερ. Πότε χοροπηδάει σαν κουνέλι και πότε παίζει σαν ελάφι. Είναι ακόμη λίγο απόμακρος αλλά ελπίζω πως θα συμπαθήσει σιγά-σιγά τους ανθρώπους. Τρελαίνεται να παίζει με το ραβδάκι με το φτερό και να κυνηγάει το λέιζερ. Ο Philip πάλι είναι πολύ αγαπησιάρης. Του αρέσει να κάθεται στα γόνατά μου ή να κοιμάται κάτω από τα σκεπάσματα στο κρεβάτι, όσο πιο κοντά μου γίνεται. Κι αυτός συμπαθεί το ραβδάκι με το φτερό και το λέιζερ!»

Με την πολύτιμη βοήθεια φίλου που λειτουργεί ένα φόρουμ για ιδιοκτήτες γατών με αταξία, μετά από πολλούς μήνες αναζήτησης, μας προσφέρθηκε το τέλειο σπίτι με έναν έμπειρο γονέα που κατανοεί τις πολύ ειδικές ανάγκες αυτών των αγοριών.

Με το που έφτασε στο σπίτι της Christin, ο Philip άρχισε να παίζει με το λέιζερ και να ζητάει χάδια, ενώ ο Ρήγας βρήκε ένα καλό σημείο στη βιβλιοθήκη, ανάμεσα στον Ουμπέρτο Έκο και τον Τολστόι, απ΄όπου παρακολουθούσε το νέο του περιβάλλον. Τοεπόμενοπρωί, ήτανέτοιμοςκιαυτόςναπαίξει.

Rigas from the cat colonies as a kitten

Ο Ρήγας μικρούλης

«Ο Philip κι ο Ρήγας είναι πολύ χαλαροί τύποι και νομίζω ότι τους αρέσει πολύ εδώ» μας είπε η Christin μια εβδομάδα μετά την μετακόμιση. « Ο Ρήγας είναι λίγο ντροπαλός, αλλά κάθε βράδυ έρχεται και ξαπλώνει στα πόδια μου. Νομίζω απλά πως θέλει λίγο χρόνο για να με εμπιστευτεί. Ο Philip είναι πολύ χαριτωμένος και κάθε βράδυ κοιμάται κάτω από την κουβέρτα μου. Στην αρχή ο Sputnik κι ο Stockhausen (οι γάτες μου) ήταν επιθετικές με τον γνωστό τρόπο των γατών, αλλά τώρα όλοι παίζουν μαζί και διασκεδάζουν, ειδικά με το λέιζερ. Τα αγόρια τρελαίνονται για ξάπλες στο μπαλκόνι μου κι όταν παίζω κιθάρα, κάθονται και ακούν τη μουσική μου! Τους αρέσει η βιολογική τροφή και ο Philip είναι μεγάλος οπαδός του θεραπευτικού μου μασάζ. Ελπίζω στο μέλλον να το αγαπήσει και ο Ρήγας…»

Ευχαριστούμε από καρδιάς τον SimonThroup και τον GregHyndmann για την εξαιρετικά γενναιόδωρη οικονομική υποστήριξη, την Ιωάννα που έσωσε αυτά τα αγόρια, την Sydney που τους φιλοξένησε και τους φρόντισε τόσο καλά και τους Maren και Christin για το καταπληκτικό σπίτι όπου πραγματικά θα ευημερήσουν!