Little Richard: Will you ‘send him some lovin’?
December 17, 2013
Adoptions: Aimee & Lucky
December 17, 2013
Little Richard: Will you ‘send him some lovin’?
December 17, 2013
Adoptions: Aimee & Lucky
December 17, 2013

Ο μικρός Richard: Κάποιος να τον αγαπήσει!

Adoptions - RichardΠραγματικά ελπίζουμε ο απίθανος αυτός  τυφλός μικρούλης να σταθεί το ίδιο τυχερός με τον Tommy και την Kitty και να βρει ένα ευτυχισμένο σπίτι για πάντα. Η ιστορία του είναι λυπηρή, αλλά επαναλαμβάνεται καθημερινά, παντού στην πόλη μας.

Μια γάτα γέννησε σε ένα εγκαταλειμμένο σπίτι και εξαφανίστηκε αμέσως αφού σταμάτησαν να θηλάζουν, το πιθανότερο επειδή τη χτύπησε αυτοκίνητο, ενώ βρισκόταν σε οίστρο και την κυνηγούσαν οι αρσενικοί. Μόνο δυο γατάκια επιβίωσαν, και τα τάιζε ένας ηλικιωμένος γείτονας. Και τα δυο ήταν φιλικά και έδειχναν εμπιστοσύνη στους ανθρώπους, αλλά δυστυχώς αυτός που τα τάιζε δεν κατάλαβε ή δεν ήξερε τι να κάνει για τα μάτια του ενός από τα δυο, που είχαν μολυνθεί τόσο ώστε να χάνει με γρήγορο ρυθμό την όρασή του. Το άλλο γατάκι ήταν υγιές  και ένας άλλος γείτονας αποφάσισε να το υιοθετήσει αλλά δεν ήθελε το «άρρωστο με τα περίεργα μάτια».

Έτσι ο Richard έμεινε μόνος του στα ερείπια του εγκαταλειμμένου σπιτιού, απολαμβάνοντας το δείπνο του κι ένα χάδι κάθε βράδυ, στο περβάζι του παραθύρου αλλά, κατά τα άλλα, ζώντας μια μοναχική κι επικίνδυνη ζωή, μπορώντας μόνο να διακρίνει ανάμεσα στο σκοτάδι και το φως, χωρίς άλλη όραση.

Όταν ήταν περίπου 4 μηνών, οι γείτονες ενημερώθηκαν ότι το σπίτι επρόκειτο να γκρεμιστεί την επόμενη εβδομάδα. Πού θα έβρισκε τώρα καταφύγιο αυτός ο τυφλός τετράποδος ένοικός του; Λάβαμε ένα απελπισμένο email και, ευτυχώς, ένας από τους καλούς μας κτηνιάτρους είπε ότι μπορούσε να τον κρατήσει για μερικές μέρες κι έτσι ο Richard πιάστηκε και μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο. Καθόταν, ντροπαλός, στη γωνίτσα του κλουβιού, αλλά όταν βάζαμε το χέρι μας σιγά-σιγά για να το μυρίσει, τριβόταν πανευτυχής στο χέρι και γουργούριζε τόσο δυνατά που έτρεμε. Όσο έμεινε στην κτηνίατρο, αποπαρασιτώθηκε, γιατί ήταν κυριολεκτικά γεμάτος ψύλλους, τους έγιναν τα εμβόλιά του και στειρώθηκε, έτσι ώστε να μη χρειάζεται να επιστρέψει σύντομα στον κτηνίατρο.

Ήταν αρκετά τυχερός ώστε να βρει ένα προσωρινό σπίτι όπου τον αγαπούν. Αυτό της νέας μας προσωρινής γατομαμάς Ελένη Κ., που είχε μόλις αποχαιρετήσει τον πρώτο της προσωρινό φιλοξενούμενο, τον μικρό Φίλο (τώρα Bo), ένα μερικά τυφλό, ασπροκόκκινο γατί που είχε διασωθεί από αποικία της Πλάκας, με σοβαρή οφθαλμική λοίμωξη και που τώρα υιοθετήθηκε από την Ann και τον Trevor στο 4PoshPaws.

Χρειάστηκε χρόνο για να προσαρμοστεί στη ζωή μέσα στο σπίτι και μάλλον τον τρόμαζε ο πληθωρικός, μόνιμος  γάτος της Ελένης, ο Ζάππας (μιας και δεν είχε ποτέ του επαφή με ενήλικες γάτες μέχρι εκείνη τη στιγμή). Του αρέσουν όμως πολύ τα χάδια και γουργουρίζει ασταμάτητα, ενώ κάθε μέρα ξεθαρρεύει όλο και περισσότερο, εξερευνώντας το διαμέρισμα και κάνοντας παρέα με τον Ζάππα.

Ψάχνουμε ένα μόνιμο σπίτι για αυτό το γοητευτικό αγοράκι, όπου να μπορεί να βολευτεί και να απολαύσει πολλή αγάπη και στοργή, μετά το δύσκολο ξεκίνημα που είχε στη ζωή. Αν ενδιαφέρεστε, θα χαρούμε πολύ να επικοινωνήσετε μαζί μας!