Purrfect poses: A calendar with cattitude!
October 1, 2015
ΠΡΩΤΟΒΡΟΧΙΑ ΑΝΑΓΚΗΣ: 14 ΜΩΡΑ ΓΑΤΑΚΙΑ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!
October 3, 2015
Purrfect poses: A calendar with cattitude!
October 1, 2015
ΠΡΩΤΟΒΡΟΧΙΑ ΑΝΑΓΚΗΣ: 14 ΜΩΡΑ ΓΑΤΑΚΙΑ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!
October 3, 2015

Purrrfect Poses: Ένα ημερολόγιο που… γουργουρίζει!

Το ημερολόγιο των Εφτάψυχων του 2016 πωλείται ήδη! Όλα τα κέρδη από την πώλησή του, μέχρι το τελευταίο σεντς, πηγαίνει απευθείας στα αδέσποτα γατιά της Αθήνας, για τροφή, στειρώσεις και κτηνιατρική φροντίδα.

 

Cat Calendar to benefit street cat rescue organization, Nine Lives Greece

Photo by Victoria-P for Nine Lives Greece

Το ημερολόγιο των Εφτάψυχων 2016 είναι το ιδανικό δώρο για γατόφιλους – γεμάτο υπέροχες εικόνες γάτων-μοντέλων, της φωτογράφου VictoriaP, σε ένα πρακτικό σχήμα και σχέδιο της Marketa Jagerova.

Η φετινή έκδοση, του 2016, με τίτλο “Cats & the City” απαθανατίζει τις αδέσποτες γάτες στα αντιπροσωπευτικά, Αθηναϊκά στέκια τους -από τους μεγαλειώδεις ναούς, στα κτήρια τα καλυμμένα με γκράφιτι- και δίνει μια γεύση από την καθημερινή ρουτίνα τους και την πραγματικότητα της ζωής τους στο δρόμο.

Η φωτογράφος VictoriaP διέσχισε την υφήλιο για να φωτογραφίσει τις γάτες του ημερολογίου μας, με στόχο να βοηθήσει στη συγκέντρωση χρημάτων και στη δημιουργία γνώσης για τα αδέσποτα γατιά της Ελλάδας. Πέρασε μια εβδομάδα με τους εθελοντές μας, συνάντησε μερικές από τις 400+ γάτες των αποικιών μας, που φροντίζουμε 365 μέρες το χρόνο, καθώς και διάφορα άλλα γοητευτικά και φωτογενή αδέσποτα (σκυλιά και γατιά) της πρωτεύουσας. Είμαστε καταϋποχρεωμένοι στη Victoria για τον χρόνο και το ταλέντο μου αφιέρωσε (συν δυο ακριβά υπερατλαντικά ταξίδια που έκανε για το σκοπό αυτό) για να μας βοηθήσει να βοηθήσουμε τις γάτες που τόσο έχουν ανάγκη!

Ο σχεδιασμός του ημερολογίου μας, είναι έργο αγάπης της γραφίστρια Marketa Jagerova. Γνωρίσαμε τη Marketa προ τριών ετών όταν, ενώ βρισκόταν στην Αθήνα για διακοπές με το σύντροφό της, άκουσε το κλάμα ενός γατιού, εγκλωβισμένου σε μηχανή αυτοκινήτου. Επικοινώνησε μαζί μας, τη βοηθήσαμε να απεγκλωβίσει το γατάκι και, μετά, με μεγάλη χαρά το κρατήσαμε ώσπου να μεγαλώσει τόσο, όσο να μπορεί να ταξιδέψει. Η Marketa και ο Ondrej επέστρεψαν για να πάρουν τον μικρό Οδυσσέα που, έτοιμος, με το διαβατήριο στο στόμα, τους περίμενε ανυπόμονα για να πάει στο καινούργιο του σπίτι στην εξοχή της Τσεχοσλοβακίας. Θα δείτε τον Οδυσσέα, ανάμεσα σε άλλα 30 γατιά που υιοθετήθηκαν, σε ειδική ενότητα του φετινού ημερολογίου, με τίτλο “Cats out of the City”.

Back cover of calendar to benefit stray cats

Photo by Victoria-P for Nine Lives Greece

Σε αντίθεση με τα γνωστά ημερολόγια-σουβενίρ με θέμα τις Ελληνικές γάτες που υπάρχουν στα μαγαζιά τουριστικών ειδών της Αθήνας, τα χρήματα από την πώληση του δικού μας ημερολογίου, των Εφτάψυχων, επιστρέφουν όλα στη φροντίδα των αδέσποτων γατιών της πρωτεύουσας, καλύπτοντας τροφές, στειρώσεις και κτηνιάτρους.

Το τετράχρωμο ημερολόγιο τοίχου, με λεζάντες και ημερομηνίες αργιών και εορτών στα Ελληνικά και τα Αγγλικά, κοστίζει 10 ευρώ (άνευ κόστους αποστολής).

Οι κάτοικοι της Ελλάδας, που ζουν στην Αθήνα, μπορούν να βρουν το ημερολόγιό μας στις εκδηλώσεις των Εφτάψυχων, και θα πωλούνται επίσης σε επιλεγμένα σημεία σε όλη την Αθήνα. Αν μένετε στην Ελλάδα, εκτός Αθηνών, μπορούμε να σας στείλουμε το ημερολόγιο με αντικαταβολή, με ένα μικρό κόστος επιπλέον για τη συσκευασία και τα ταχυδρομικά τέλη.

Όσοι από τους φίλους μας μένουν εκτός Ελλάδας, θα πρέπει να κάνουν την παραγγελία τους μέσω email, και θα τους ενημερώσουμε για το κόστος και τον τρόπο πληρωμής, όταν μάθουμε τη διεύθυνσή τους.