Ευχαριστούμε & many thanks το Marchig!
December 18, 2013
Press Release: The First Athens Internet Cat Video Festival!
January 19, 2014
Ευχαριστούμε & many thanks το Marchig!
December 18, 2013
Press Release: The First Athens Internet Cat Video Festival!
January 19, 2014

Press Release: Το πρώτο Φεστιβάλ «Internet Cat Video» στην Ελλάδα, είναι πραγματικότητα!

catvideofest-logoΤο πρώτο Φεστιβάλ «Internet Cat Video» στην Ελλάδα, είναι πραγματικότητα!

Απολαύστε τις πιο αστείες και διάσημες γάτες του ίντερνετ και
βοηθήστε τις αδέσποτες γάτες της Αθήνας

Την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου, η ΜΚΟ Εφτάψυχες (Nine Lives Greece), σε συνεργασία με το Walker Art Center των ΗΠΑ, και το Six Dogs, παρουσιάζει το πρώτο Φεστιβάλ “Internet Cat Video” στην Ελλάδα, μια ευκαιρία να απολαύσετε τις πιο διάσημες, αστείες, παιχνιδιάρες γάτες που κάνουν θραύση στο διαδίκτυο, σε μια ταινία διάρκειας περίπου 1 ώρας.

Το Φεστιβάλ, που θα παρουσιάσει η Τζένη Θεωνά, γατομαμά και θερμή υποστηρίκτρια των Εφτάψυχων, ανοίγει τις πόρτες του στις 5μμ, στο Six Dogs, για δυο προβολές της ταινίας, η πρώτη στις 5.30μμ και η δεύτερη στις 7μμ. Το εισιτήριο κοστίζει 4 ευρώ για τους ενήλικες και 2 ευρώ για τα παιδιά, ενώ στο χώρο θα βρείτε λιχουδιές και γατο-σουβενίρ, τα έσοδα από την πώληση των οποίων διατίθενται αποκλειστικά για την τροφή, τη στείρωση και την κτηνιατρική φροντίδα των αδέσποτων γατιών της Αθήνας.

Το Φεστιβάλ “Internet Cat Video” σηματοδοτεί την έναρξη της πρωτοβουλίας των Εφτάψυχων, μιας εκστρατείας ενημέρωσης για τον Παγκόσμιο Μήνα των Στειρώσεων, με υποστηρικτή και χορηγό επικοινωνίας το MTV Greece: στόχος είναι να γίνει κατανοητό πως η στείρωση των οικόσιτων αλλά και των αδέσποτων γατιών είναι ο μόνος αποδεδειγμένος τρόπος μείωσης του πληθυσμού των αδέσποτων και βελτίωσης της υγείας και της ποιότητας ζωής τους.

Το Walker Art Center διοργάνωσε το πρώτο Φεστιβάλ “Internet Cat Video” το 2012, στη Μινεάπολις των ΗΠΑ. Με τη δεύτερη διοργάνωση του, το 2013,  ξεκίνησε μία παγκόσμια περιοδεία, που για πρώτη φορά έρχεται στην Ελλάδα.

Οι Εφτάψυχες σας περιμένουν την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου στο Six Dogs, μαζί με τον Grumpy Cat, τη Lil Bub, τον Υπαρξιστή Γάτο Henri και άλλους ανώνυμους, τετράποδους σταρ!

Six Dogs, Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι.

Nine Lives Greece/ Οι Εφτάψυχες είναι μη-κερδοσκοπική οργάνωση στην Ελλάδα, που βοηθά τις αδέσποτες γάτες βραχυπρόθεσμα, με τροφή και κτηνιατρική φροντίδα και, μακροπρόθεσμα, μέσω των στειρώσεων και των υιοθεσιών.  Σε καθημερινή βάση, οι εθελοντές των Εφτάψυχων ταίζουν και παρέχουν κτηνιατρική φροντίδα σε περισσότερες από 300 αδέσποτες γάτες στο κέντρο της Αθήνας, ενώ κάθε χρόνο οι συνεργάτες-κτηνίατροι της οργάνωσης στειρώνουν περισσότερες από 1.000 αδέσποτες γάτες. Η στείρωση αναγνωρίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος μείωσης του υπερπληθυσμού των αδέσποτων. Οι Εφτάψυχες οργανώνουν και διαχειρίζονται πρόγραμματα σύλληψης-στείρωσης-επανένταξης σε όλη την Αθήνα και βοηθούν εθελοντές άλλων περιοχών να στειρώσουν τις αποικίες αδέσποτων της περιοχής τους. Παράλληλα, η οργάνωση προσπαθεί να βρει υπεύθυνα σπίτια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, για όσο το δυνατόν περισσότερες γάτες και γατάκια, καθώς όλες οι αδέσποτες γάτες διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο είτε να σκοτωθούν από αυτοκίνητα ή σκυλιά, είτε να δηλητηριασθούν. Μάθετε περισσότερα για τη δράση των Εφτάψυχων στο www.ninelivesgreece.com, ή στη σελίδα της στο Facebook, Nine Lives Greece.