Six months in Plaka
June 13, 2014
Cats on camera!
June 30, 2014
Six months in Plaka
June 13, 2014
Cats on camera!
June 30, 2014

Η Πλάκα το τελευταίο εξάμηνο

Οι εθελοντές των Επτάψυχων φροντίζουν περίπου 120 γάτες καθημερινά στην περιοχή Ακρόπολης-Πλάκας. Θα μάθετε τα νέα μας για το πρώτο εξάμηνο του 2014: τις καινούριες που εμφανίστηκαν, το πρόγραμμα στειρώσεων, τις μεγάλες απώλειες αλλά και τις ευτυχείς υιοθεσίες.

We’re so pleased to announce that the 3.5-legged ginger boy from Acropoli has been adopted!

We’re so pleased to announce that the 3.5-legged ginger boy from Acropoli has been adopted!

Αυτή τη φορά θα αρχίσουμε με τα καλά νέα. Ο 3.5 πόδια, ο κόκκινος γατούλης που είχε εμφανιστεί το καλοκαίρι στην Ακρόπολη, βρήκε τελικά σπίτι. Παρά το ατροφικό πατουσάκι του κατάφερε να επιβιώσει τόσους μήνες κάνοντας πολλούς φίλους στη γειτονιά. Πρώτα με τον ηλικιωμένο κύριο που πουλάει φυστίκια, που του έφερνε καθημερινά μεζεδάκια. Με την εθελόντριά μας τη Βάσω και τον σκύλο της Ηρακλή, που τον τάιζε πρωί-βράδυ. Με το σουβλατζίδικο της Μακρυγιάννη που ήταν μόνιμος επισκέπτης και γενικά με όλη τη γειτονιά. Ώσπου γειτόνισσα που τον ερωτεύτηκε τον πήρε σπίτι να κάνει παρέα με τη γατούλα της.

Charlie, the newcomer at Anafiotika, looking perky after his treatment at the vet.

Charlie, the newcomer at Anafiotika, looking perky after his treatment at the vet.

Στα Αναφιώτικα εμφανίστηκε ο Τσάρλυ, ένας τιγρέ σκελετωμένος γάτος, που ήταν τυχερός γιατί η καινούρια μας εθελόντρια η Λία τον πήγε αμέσως στο γιατρό. Αντιβίωση, θεραπεία δοντιών και ο Τσάρλυ πάλι ελεύθερος να παίρνει σιγά-σιγά βάρος. Τον Ιανουάριο ξεκινήσαμε στειρώσεις σε δύο δρόμους. Στην Χριστοδούλου, ένα μικρό στενάκι της Πλάκας, με μια αποικία μαύρων γατιών. Επειδή θα ήταν δύσκολο να τα ξεχωρίσουμε έπρεπε πριν ελευθερωθούν τα στειρωμένα να πιαστούν όλα τα υπόλοιπα, τουλάχιστον τα μαύρα. Με τη βοήθεια και υπομονή των κτηνιάτρων μας μάλλον τα καταφέραμε.

Η Μακρή είναι ένας μικρός δρόμος στην Ακρόπολη όπου είχαμε αρχίσει στειρώσεις πριν 2 χρόνια. Δυστυχώς ένας ηλικιωμένος κύριος ήταν αντίθετος και μας δημιούργησε πολλά προβλήματα. Έτσι ο δρόμος γέμισε πάλι γατάκια. Όπως αποδείχθηκε η παγίδευση ήταν πολύ δύσκολη λόγω των αυτοκινήτων και πολλές γάτες είχαν ήδη γεννήσει. Η Μακρή θα μας ταλαιπωρήσει ξανά.

Το τελευταίο εξάμηνο δεν είχαμε πολλές αφίξεις χάσαμε όμως πολλά αγαπημένα γατιά. Κάποια από αρρώστιες, για τα άλλα όμως που χάθηκαν χωρίς ίχνη μένει ένα μεγάλο ερωτηματικό.

Αυτή είναι και η αγωνία μας κάθε μέρα. Αν τα αγαπημένα μας πλάσματα θα είναι εκεί περιμένοντας φαγητό και χάδια.