Μόντι…Κρίστο: Ο μακρύς δρόμος προς την υγεία
June 20, 2015
Purrfect poses: A calendar with cattitude!
October 1, 2015

Η ιστορία δυο μικρών γατιών

Η φίλη των Εφτάψυχων, Dorien, μας διηγείται πώς υιοθέτησε τον Zak και τη Fystiki, δυο αδέσποτα γατάκια με προβλήματα όρασης από την Αθήνα, το καθένα με τη δική του λυπητερή ιστορία.

Rescue cat, Fistiki, now

Η Fystiki

Πριν από περίπου δυο χρόνια αποφάσισα πως ήταν ώρα να υιοθετήσω άλλη μια γάτα. Όχι οποιαδήποτε γάτα όμως, όχι ένα γλυκούλι φουντωτό γατάκι, αλλά ένα αδέσποτο με αναπηρία – ένα γατί που θα δυσκολευόταν να βρει οικογένεια.

Βρήκα την ιστοσελίδα των Εφτάψυχων και με το που είδα τη φωτογραφία της μικρής πολύχρωμης γατούλας, την ερωτεύτηκα. Είχε διασωθεί από τον δρόμο και την επικίνδυνη κίνηση των αυτοκινήτων, αλλά είχε χάσει την αδελφή της. Τι κρίμα! Διάβασα για τα προβλήματα που είχε με τα μάτια της, που την έκαναν λίγο αλλήθωρη.

Rescue cat, Sam, previously Zak

Ο Zak, τώρα λέγεται Sam

Σήμερα δεν είναι πια ένα γλυκό γατάκι, αλλά μια πανέμορφη πριγκίπισσα! Σας παρουσιάζω την Fystiki. Μετά είδα τη φωτογραφία ενός μονόφθαλμου μαυρόασπρου αρσενικού. Διάβασα την ιστορία και δεν μπορούσα να πιστέψω αυτά που του είχαν συμβεί. Τον είχαν πετάξει στον κάδο των σκουπιδιών, κλεισμένο σε ένα κουτί, με μια πέτρα πάνω από το καπάκι ώστε να μη μπορεί να δραπετεύσει… Ευτυχώς, τον ανακάλυψε η εθελόντρια Diane, που του έσωσε τη ζωή. Δυστυχώς ήταν αργά για να σωθεί το μάτι του, που είχε πάθει ανεπανόρθωτη ζημιά από μια μόλυνση, πριν τον πετάξουν. Σας παρουσιάζω τον Ζακ!

Rescue cat Fistiki

Η μικρή Fystiki

Δυσκολευόμουν να διαλέξω ανάμεσα στα δυο, γιατί και τα δυο με είχαν συγκινήσει. Έτσι αποφάσισα να τα υιοθετήσω και τα δυο! Ο Zak, τώρα λέγεται Sam, κάνει τα αδύνατα δυνατά να εμφανίζεται ως ο “αρχηγός”, αλλά στην πραγματικότητα το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η προσοχή μας και οι αγκαλιές. Η Fystiki λατρεύει τον ήλιο και, βέβαια, έπρεπε να προσαρμοστεί στο κλίμα της Ολλανδίας, αλλά τη φέρομαι σαν να ήταν η πριγκίπισσα που είναι! Ως αντάλλαγμα, παίρνω πολλές αγκαλιές. Για μένα είναι η πιο γλυκιά γάτα του κόσμου.

Δεν είχα απλά την ευκαιρία να υιοθετήσω δυο πανέμορφα γατάκια, αλλά την ευλογία να αποκτήσω καταπληκτικές φίλες, τις εθελόντριες των Εφτάψυχων που τα έσωσαν. Σας ευχαριστώ, Roberta, Diana, Cordelia. Έκτοτε, τις επισκέπτομαι, όπως και τις άλλες εθελόντριες στην Αθήνα, κάθε χρόνο. Έχω δει τα μέρη που βρέθηκαν οι γάτες μου. Έχω βοηθήσει στο τάισμα των αδέσποτων εκεί, έχω πάει γάτες στον κτηνίατρο, και νιώθω περήφανο μέλος της ευρείας οικογένειας των Εφτάψυχων.