Friends in need are Friends indeed!
September 9, 2014
Running for their lives
October 3, 2014
Friends in need are Friends indeed!
September 9, 2014
Running for their lives
October 3, 2014

Τρέχει για τη ζωή τους!

Η εθελόντρια της Nine LivesΟι Εφτάψυχες, Rosie Platts, δένει τα κορδόνια της, έτοιμη να τρέξει στον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, 42,194988 χλμ., για τις αδέσποτες γάτες της Αθήνας.

RosieΗ Rosie Platts, που αυτοαποκαλείται «Η τρελή με τις γάτες» και ζει στην Αθήνα, θα τρέξει φέτος τον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Πριν από 4 χρόνια συμμετείχε στον Μαραθώνιο του Λονδίνου, αλλά πάντα ήθελε να τρέξει ΤΟΝ Μαραθώνιο, τον πιο αυθεντικό και απαιτητικό αγώνα δρόμου. Προπονήθηκε όλο το καλοκαίρι, με τις δύσκολες συνθήκες της ζέστης, και ήταν ακριβώς το αντίθετο από την προπόνηση για το Λονδίνο, μέσα στη βροχή και το χαλάζι!

Ο Μαραθώνιος της Αθήνας είναι στις 9 Νοεμβρίου 2014 και η Rosie θα τρέξει υπέρ της αγαπημένης της Μ.Κ. οργάνωσης, της Nine Lives Greece-Οι Εφτάψυχες. Ως εθελόντρια που φιλοξενεί επίσης γάτες της Nine Lives, γνωρίζει εκ των έσω τη σκληρή δουλειά που γίνεται και το πόσο μεγάλη διαφορά αυτή κάνει στις συνθήκες ζωής των αδέσποτων και εγκαταλελειμμένων γατιών.

Τα προγράμματα στείρωσης κάνουν τεράστια διαφορά, αλλά κοστίζουν, όπως κοστίζει και η κτηνιατρική φροντίδα για αυτά τα ταλαίπωρα ζώα που βιώνουν τους κινδύνους της ζωής σε ένα σύγχρονο αστικό κέντρο. Οι κτηνίατροι που συνεργαζόμαστε είναι καταπληκτικοί άνθρωποι αλλά και αυτοί πρέπει κάπως να βγάζουν το ψωμί τους!Rosie finishing the marathon

Τα χρήματα που θα συγκεντρώσει η Rosie, με τη συμμετοχή της στον εξαντλητικό αυτό αγώνα από τον Μαραθώνα στην Αθήνα, θα δαπανηθούν για:

  • Σύλληψη-στείρωση κι επιστροφή στις αποικίες τους, αδέσποτων γατών σε όλη την Αθήνα
  • Κτηνιατρική φροντίδα για γάτες που έχουν τραυματιστεί από αυτοκίνητα ή σκύλους ή πάσχουν από άλλες ασθένειες
  • Φάρμακα για γάτες και γατάκια που είναι άρρωστα (το πιο κοινό είναι φλεγμονές του ανώτερου αναπνευστικού, που ευθύνονται για τις περισσότερες περιπτώσεις γατιών που βλέπετε στο δρόμο, με μάτια και μύτες να τρέχουν. Αν δεν θεραπευτούν έγκαιρα από αυτές, κινδυνεύουν να χάσουν την όρασή τους).
  • Τροφή για μερικές από τις 400 στειρωμένες γάτες στις αποικίες μας στο κέντρο της Αθήνας, που ταΐζονται καθημερινά από εθελοντές της Nine Lives

H Rosie λέει πως το να τρέξει για την Nine Lives είναι ένα απίστευτο κίνητρο, που της δίνει την αποφασιστικότητα που χρειάζεται, για να ολοκληρώσει αυτόν τον αγώνα. Το χαμόγελό της καθώς θα διασχίζει τη γραμμή του τερματισμού στο Καλλιμάρμαρο, θα είναι ακόμη μεγαλύτερο καθώς θα ξέρει πόσους τετράποδους κατοίκους της Αθήνας θα έχει βοηθήσει!

Μπορείτε να γίνετε χορηγός της Rosie κάνοντας τη δωρεά σας απευθείας στη Nine Lives μέσω Paypal. Βρείτε τον σύνδεσμο, πατώντας το κουμπί  ‘Donate’ στο www.ninelivesgreece.com. Παρακαλώ στην αιτιολογία γράψτε ‘Rosie’s Marathon Challenge for Nine Lives Greece’.