Record number of cats sponsored for World Spay Day!
March 29, 2016
Present purrfect!
October 3, 2016
Record number of cats sponsored for World Spay Day!
March 29, 2016
Present purrfect!
October 3, 2016

Τάισμα αλά…γαλλικά!

Η Solenn, φοιτήτρια από τη Γαλλία, ανακαλύπτει μια άλλη όψη της πόλης, βοηθώντας τις Εφτάψυχες στο τάισμα μια αποικίας.

Solenn meeting a cat on Andros

Η Solenn με μια γάτα στην Άνδρο

Με λένε Solenn και είμαι Γαλλίδα αλλά φέτος βρίσκομαι, για τις σπουδές μου, στην Αθήνα, μαζί με τον φίλο μου τον Sebastien. Ως φοιτήτρια του προγράμματος Erasmus έχω πολύ ελεύθερο χρόνο και ήθελα να τον αξιοποιήσω βοηθώντας κάπου. Όταν σώσαμε την Pixel από τους κινδύνους του δρόμου, κατάλαβα πως υπήρχαν πολλές άλλες γάτες που δεν ήταν τόσο τυχερές και χρειάζονταν βοήθεια. Προσφέρθηκα λοιπόν να βοηθήσω τις Εφτάψυχες με όποιον τρόπο μπορούσα κι έτσι ο Sebastien κι εγώ γίναμε μέλη της ομάδας εθελοντών που ταΐζει μια γατο-αποικία στο κέντρο της Αθήνας. Δεν έκανα απλά νέους φίλους στις Εφτάψυχες, μεγάλωσα την οικογένειά μας με πολλές γάτες!

Είναι όλες αξιαγάπητες με τον τρόπο τους, έχουν η καθεμιά τη δική της προσωπικότητα και χαίρομαι πολύ κάθε φορά που τις βλέπω.

Benji

Benji

Μ’αρέσει ο τρόπος που ο Patchy νιαουρίζει όταν θέλει χάδια και ζητάει να του ξύσεις το κεφάλι. Η MollieSue και ο Bruce μας κάνουν να γελάμε τρέχοντας προς το μέρος μας όταν μας ακούν να τραγουδάμε το μουσικό θέμα του Ιντιάνα Τζόουνς. Η Ηλέκτρα ήταν αρχικά πολύ ντροπαλή, αλλά σταδιακά μας αποκάλυψε τον πραγματικό της χαρακτήρα: πίσω από το ντροπαλό γατί κρύβεται μια γλυκιά γάτα που θέλει πολλά χάδια. Η αγαπημένη του Sebastien είναι η Luciana· είναι κρυμμένη πάνω στον τοίχο όταν φτάνουμε το πρωί κι από κει, ως περιπετειώδης εξερευνήτρια, πηδάει κι έρχεται τρέχοντας. Ο Spotty είναι επίσης απίθανος, σού τρίβεται τόσο που λες πως δεν τον ενδιαφέρει το φαγητό, μόνο το ξύσιμο! Να προσέχετε να μη χαθείτε στα μάτια του Benji… Η παρουσία αυτών των γατιών κάθε πρωί είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου!

Είχαμε την ευκαιρία να διαλέξουμε ονόματα για δυο γατιά: τη Belle και τον Batman. Συνάντησα τη Belle μόλις είχα φτάσει στην Αθήνα. Περπατούσα όταν είδα μια γάτα να περνάει μπροστά μου τρέχοντας και να σκαρφαλώνει σε ένα δέντρο. Με τρόμαξε η αλήθεια είναι, αλλά ήταν πολύ όμορφη και γλυκιά. Μερικές φορές τις έβλεπα ξαπλωμένη στον ήλιο δίπλα σε ένα θάμνο, ή να τρίβεται στους περαστικούς ζητώντας χάδια. Μιλήσαμε για αυτήν στις Εφτάψυχες, και την ονομάσαμε Belle (όμορφη, στα Γαλλικά) γιατί έχει την πιο όμορφη γούνα που έχουμε ποτέ δει. Είναι τρίχρωμη, αλλά παστέλ, και πάρα πολύ μαλακιά!

Spotty on his tree

Ο Spotty στο δέντρο του

Ο Batman ήρθε πρόσφατα στην αποικία. Είναι ένας νεαρός, αδύνατος, μαύρος γάτος. Όταν τον πρωτοείδαμε με τον Sebastien, ήταν κρυμμένος μακριά και δεν πλησίαζε. Σχεδόν μόνο τα μυτερά του αυτιά μπορούσαμε να δούμε, κι αμέσως μας θύμισε τον Batman, που κρύβεται πάντα στις σκιές… Ευτυχώς σιγά-σιγά ξεθάρρεψε και τώρα απολαμβάνει τον χώρο του στον Κήπο, με τους φίλους του Max και Foxy.

Ένας άλλος γάτος ονομάστηκε Sebastien, εν μέρει λόγω του φίλου μου. Καταχάρηκε όταν το έμαθε και, όταν τον γνώρισε, εντυπωσιάστηκε από το πόσο όμορφος και δυνατός γάτος είναι.

Η εμπειρία με τις Εφτάψυχες με έκανε να συνειδητοποιήσω πως δυστυχώς δεν βλέπουν όλοι οι άνθρωποι τις γάτες και τα σκυλιά ως μέλη της οικογένειάς τους. Αυτή η λυπηρή πραγματικότητα καταστρέφει τη ζωή χιλιάδων οικόσιτων ζώων που εγκαταλείπονται κάθε μέρα, μόλις τα βαρεθούν οι ιδιοκτήτες τους. Έμαθα επίσης τη σημασία της στείρωσης, για να αποφεύγεται ο θάνατος τόσων μικρών γατιών, η ταλαιπωρία των κουρασμένων και άρρωστων μανάδων, ο υπερπληθυσμός στην πόλη. Κατανόησα τη δυσκολία του να έχεις τόσες γάτες που δεν μπορείς καλά-καλά να τις φροντίσεις, αλλά που τις φροντίζεις γιατί δεν φταίνε αυτές, δεν επέλεξαν αυτή τη ζωή.

Οι εθελοντές των Εφτάψυχων είναι απίθανοι. Είναι αφοσιωμένοι στο έργο τους, να σώζουν και να βοηθούν αδέσποτα όσο καλύτερα μπορούν. Είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι μέλος της ομάδας και βοηθώ να παίρνουν αγάπη τα γατιά. Οι γάτες μου έδωσαν πολύ τρυφερότητα κι αγάπη, πολύ περισσότερη απ’ όσο πίστευα, και με κάνουν χαρούμενη. Μόνο και μόνο γι’ αυτές εύχομαι να μπορούσα να μείνω περισσότερο στην Αθήνα. Δυστυχώς σύντομα θα είναι η ώρα να φύγω, αλλά πάντα θα θυμάμαι τις Εφτάψυχες και τις γάτες.

Solenn Taveau