Thank you Operation Omonia supporters!
December 10, 2013
Six months at the Plaka-Acropolis colony
December 11, 2013
Thank you Operation Omonia supporters!
December 10, 2013
Six months at the Plaka-Acropolis colony
December 11, 2013

ΓΑΤΟ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΚΗΠΟ & ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ

Nat Gardens colony - Aramis hiding place - photo by Alexis-Kimonas KokkinarisΑς μπούμε στον Εθνικό Κήπο, από την κεντρική είσοδο στην Αμαλίας και ας θυμηθούμε γατο-ιστορίες από την αρχή αυτου του χρονου μέχρι σήμερα.

Τα δύο περίπτερα που βρίσκονται δεξιά και αριστερά της εισόδου, έχουν κατά καιρούς φιλοξενήσει γατια. Αυτή τη στιγμή, στο περίπτερο μπαίνοντας δεξιά, φιλοξενουνται δύο γατιά, ο Μάρκος, ένας κεραμιδί χοντρός γάταρος, «αφασία» τύπος που κόβει συχνά τις βόλτες του μέχρι το Ζάππειο….. και η ΜαΪμου, μια μπαλωματένια γάτα (πορτοκαλί, μαύρο, άσπρο) , πολύ στριμμένη αλλά πανέμορφη….

Στα κάγκελα του Εθν.Κήπου, αριστερά από την είσοδο της Αμαλίας,  στο πόστο με τους «φυστικάδες» κατέληξε, μετά από πολλες περιπλανήσεις στον Κήπο και στο Ζάππειο, ένας καταπληκτικός γκρί τιγρέ γάτος, ο Μπάμπης. Ηταν ευτυχισμένος εκεί, αλλά κάποια στιγμή παρουσίασε σοβαρό πρόβλημα υγείας . Εκανε θεραπεία και τελικά βρήκε ένα πολύ καλό σπίτι . Αφησε όμως μόνη της  τη Μπαμπίνα, μια μικρή γκρί τιγρέ, πανέξυπνη ψιψίνα. Για να μην αισθάνεται μόνη της η Μπαμπίνα, μια μέρα εμφανίστηκε ένα μικρό κόκκινο, άγριο και πεινασμένο μωρό που σιγά-σιγά , με τα μεζεδάκια των φυστικάδων , κατάφερε να ηρεμήσει και να γίνει η πανέμορφη Goldie.Nat Gardens colony - Goldie - photo by Alexis-Kimonas Kokkinaris

Πριν την εμφάνιση της Goldie, ένα άλλο πανέμορφο κόκκινο φουντωτό γατάκι επιβίωσε , στο ίδιο σημείο, για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Δυστυχώς το βρήκα σκοτωμένο ένα πρωί από τα σκυλιά…

Λίγο πιο πάνω, στο φυτώριο της Αμαλίας, (το 2004 υπήρχαν εκεί 40 γάτες….. από αυτές σήμερα υπάρχουν μόνο δύο ) η χρονιά άρχισε με την απώλεια της Ρόζας, μιας πανέμορφης γκρί τιγρέ άσπρης γατούλας, της μόνης που είχε μείνει  από την παλιά παρέα,. Δεν  βρέθηκε πουθενά το κορμάκι της…

Στο ίδιο πόστο,  ένας απίστευτος μαύρος γατούλης, που το αγαπημένο του παιχνίδι ήταν να τρέχει και να μπερδεύεται ανάμεσα στα πόδια σου, βρέθηκε  μια μέρα σε άθλια κατάσταση με έντονο αναπνευστικό πρόβλημα. Η εξέταση έδειξε ότι το στήθος του ήταν γεμάτο όγκους, ο γιατρός δεν μπόρεσε να τον βοηθήσει  και πέθανε με βασανιστικό τρόπο… δεν του άξιζε του καημένου.

Εκεί εμφανίστηκε και ο Φοξ, μια φουντωτή ουρά αλεπούς, με φάτσα γάτου, πολύ φοβισμένος, του πήρε πολύ καιρό να μας συνηθίσει και να μας πλησιάσει για φαγητό.

Στη Βουλή, μια άσπρη μαύρη γατούλα, «από σπίτι», έκανε την εμφάνισή της. Ευτυχώς της βρήκαμε σπίτι και δεν πρόλαβε να γίνει κάτι άσχημο με τα σκυλιά .

Πρόσφατα, ένας κόκκινος τιγρέ γάταρος, πολύ φιλικός , επίσης «από σπίτι» έκανε την εμφάνισή του στο ίδιο σημείο…

Στη Βουλή, προς τη Β.Σοφίας, ο Σπάγγος , όνομα και πράγμα… ένας υπέροχος μαύρος γατουλης, μακρόστενος  με ένα άσπρο φουντωτό πινελάκι στην άκρη της ουράς του… σήμερα είναι περίπου 6 μηνών…

Στη Βουλή επίσης και η Ντόρα, η μασκώτ του Κήπου, κανείς δεν γνωρίζει ακριβώς την ηλικία της, είναι η πιο παλιά γάτα του Κήπου και η πιο όμορφη…

Μαζί με τα Μελένια Μάτια και τον Τέντυ , αποτελούν την «παρέα της Βουλής».

Η Λάρα ίσως είναι η δεύτερη μεγαλυτερη , μετά τη Ντόρα, σε ηλικία,  γάτα του Κήπου, το «σπίτι» της είναι σε ένα ψηλό σημείο, στη σκεπή ενός κτίσματος, κοντά σε κάτι αρχαία ευρήματα, από τη Ρωμαϊκή Εποχή.

Στα Γραφεια του Εθνικού Κήπου, τα τρία τιγρέ γατιά μας (παιδιά της Λάρας), ζουν συνέχεια με το φόβο των 5 σκυλιών που ζουν και περιφέρονται στον Κήπο και τώρα τελευταία έχουν κάνει μόνιμο στέκι τους την είσοδο των Γραφείων του Κήπου.

Nat Gardens colony - Melassa - photo by Alexis-Kimonas KokkinarisΗ Μελάσσα, μια καφετούλα  ταρταρούγα, πολύ έξυπνη και επιφυλακτική , λόγω των σκυλιών αλλά πολύ γλυκιά με τους ανθρώπους, διαλέγει για σπίτι της τα πιο ψηλά δέντρα, γύρω από τα Γραφεία .

Στην Ηρώδου Αττικου, η Αλέγκρα (καφέ κόκκινη άσπρη κ.λ.π). και η Σόκσι  (γκρί τιγρέ), πολλές φορές κάνουν τις βόλτες τους και απέναντι, στο Προεδρικό Μέγαρο. Στις τουαλέτες του Κήπου, στη σκεπή, ο μαύρος με την άσπρη βούλα στο λαιμό, ο Σπότ, γκρινιάρης και ο «κακός» της παρέας, αφού θέλει να έχει την αποκλειστικό-τητα και δεν τα πάει καλά με τις άλλες γατούλες. Πολύ τριγυρίστρας παλαιότερα, έκανε τις βόλτες του στο στρατόπεδο που υπάρχει από την πλευρά της Ηρώδου Αττικού…

Στην παιδική Βιβλιοθήκη έχουν μείνει μόνο τρία γατιά, η Φωτεινή , η Νάταλι και ο Χορευτούλης, Δυστυχώς χάσαμε δύο γατιά από αυτό το σημείο. Τον Φουσκα, έναν απίστευτα γλυκό , ασπρόμαυρο χοντρουλη, που αποφάσισε κάποια στιγμή να μετακομίσει στην Αίγλη και εκεί βρήκε άσχημο τέλος, από τα σκυλιά. Από τα σκυλιά χάσαμε και τον Stubby, έναν χοντρούλη τιγρέ, χωρίς ουρά που παρ’όλες τις προσπάθειες του γιατρού, υπέκυψε στα σοβαρά τραύματα που του είχαν προκαλέσει .(παρένθεση: μέσα στον Αύγουστο, το μήνα που οι «φιλόζωοι» έλληνες πάνε διακοπές,  βρήκα τουλάχιστον 5 νεκρά (από σκυλιά ) γατιά, στο χώρο του Κήπου. Ηταν όλα τους γατιά από σπίτια , που μόλις τα άφησαν , βρήκαν φρικτό θάνατο από τα σκυλιά)

Στο χώρο του Ζαππείου, στην Αίγλη , υπάρχουν αυτή τη στιγμή 8 γατιά. Τους τελευταίους μήνες είχαμε κι εκεί πολλές απώλειες από σκυλιά (Μπέλα, Τόμπυ) και μια υιοθεσία. Ένα καινούργιο ασπρόμαυρο φουντωτό γατί έκανε την εμφάνισή του τελευταία, ας ελπίσουμε ότι θα επιβιώσει και κάποια στιγμή θα γίνει πιο φιλικός.

Στο Βedlam χάσαμε τη ΜοonLight, μια υπέροχη , τρομαγμένη γατούλα… υπάρχουν αυτή τη στιγμή εκεί 4 πανέμορφα γατιά.

Στο Φυτώριο της Ολγας, ένα ζευγάρι, ένας μαύρος γατούλης και η ασπρόμαυρη φίλη του, έχουν γίνει «αφεντικά» στο χώρο και δεν επιτρέπουν εύκολα σε κανέναν να τους χαλάσει την ησυχία τους. Ευτυχώς οι εργαζόμενοι στο χώρο αυτό τα αγαπάνε και τα προστατεύουν.

Nat Gardens colony update - SevagΚαινούργια γατιά και στην Ηρώδου Αττικού (πολυκατοικία), ο Ιβάν και ο Πήτερ .

Εκτός όμως από τα καινούργια γατάκια, είχαμε και καινούργιους εθελοντές το διάστημα αυτό,

Δαλιδά, Ιωάννα  Τσιρ. , Κίμωνας, Σία , ελπίζω να τους έχουμε για καιρό κοντά μας.

Μας έφυγαν όμως και πολλές , από τις καλύτερες, «γατο-μαμάδες», Ρούλα, Karolyn, Julie, Esther, Karen…

Καλά ταϊσματα σε όλους μας, από δω και πέρα.