Help #FindSquinty the stray cat (still missing after one week)
December 18, 2015
The Embassy Cats: We have Squinty, help us #FindChevvy
December 23, 2015
Help #FindSquinty the stray cat (still missing after one week)
December 18, 2015
The Embassy Cats: We have Squinty, help us #FindChevvy
December 23, 2015

ΑΦΑΝΤΗ Η SQUINTY ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ

ΑΦΑΝΤΗ Η SQUINTY ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ

Έχει περάσει ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ από την ημέρα που η λεπτεπίλεπτη 14χρονη Squinty και ο φιλικός Chevvy εξαφανίστηκαν. Τις ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΑΝ από την Αμερικανική Πρεσβεία της Αθήνας όπου ζούσαν κανονικά όλα αυτά τα χρόνια και, έκτοτε, δεν τις έχει δει κανείς ζωντανές. Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ μας είναι να τις βρούμε.

14-year-old Squinty lies happily in the sun in her long-term home at the US Embassy Athens

14-year-old Squinty lies happily in the sun in her long-term home at the US Embassy Athens

Δείτε το ιστορικό καθώς και λεπτομέρειες για το πώς μπορείτε να βοηθήσετε.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ;
4 από τις 7 γάτες που έχουν ζήσει όλη τους τη ζωή στον περίβολο της Αμερικανικής Πρεσβείας πιάστηκαν, μεταφέρθηκαν κι εγκαταλείφθηκαν στα περίχωρα των Αθηνών. Αυτές οι ήμερες, φιλικές γάτες είχαν στειρωθεί, όπως απαιτεί η ελληνική νομοθεσία. Στις 10-11 Δεκεμβρίου, τις μάζεψαν από εκεί και τις εγκατέλειψαν σε ένα επικίνδυνο σημείο, ανάμεσα σε δρόμους με πολλά αυτοκίνητα και αγέλες σκύλων.

Μόλις έμαθαν τα νέα, φιλόζωοι υπάλληλοι της Πρεσβείας πήγαν, αμέσως, να αναζητήσουν τις 4 γάτες, στο σημείο όπου εγκαταλείφθηκαν, και κατόρθωσαν να βρουν και να διασώσουν τις 2. Παρ’όλες τις προσπάθειές τους δεν κατάφεραν να βρουν ούτε τη Squinty ούτε τoν Chevvy όμως.

ΤΙ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Ισχυρίζονται πως οι γάτες της πρεσβείας μεταφέρθηκαν σε «ασφαλές» περιφραγμένο μέρος. Eίναι το ίδιο «ασφαλές» μέρος που είχαν μεταφέρει πέρυσι 20 γάτες από κατοικία της Πρεσβείας στο Ψυχικό. Στην περίπτωση εκείνη είχαν διασωθεί μόνο 4 απο τα 20 γατιά. Από τη στιγμή που εγκαταλείφθηκαν εκεί, κανείς δεν έχει δει τη Squinty ούτε τον Chevvy.

ΒΟΗΘΗΣΤΕ να βρεθεί η Squinty, έχουμε βρει ένα σπίτι για να φιλοξενηθεί, και αναζητάμε ήδη νέα σπιτικά για τους δυο γάτους που βρέθηκαν στο σημείο. Αν μπορείτε να φιλοξενήσετε ή να υιοθετήσετε αυτούς τους γάτους, σας παρακαλούμε να μας το πείτε.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΩΝΤΑΣ με την Πρεσβεία και λέγοντας τη γνώμη σας για το ζήτημα αυτό, με τους παρακάτω τρόπους:

1) Ανεβάστε σχόλιο στη σελίδα της Πρεσβείας στο Facebook
2) Γράψτε tweet στο @usembassyathens & @daviddpearce χρησιμοποιώντας τα hashtags #‎FindSquinty #‎SquintyGate #‎EmbassyCats (και αν περισσεύει χώρος βάλτε @ninelivesgreece ώστε να κάνουμε RT)
3) Στείλτε Email στην Πρεσβεία στο athens-prot@state.gov

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΜΗΝΥΜΑ
“Καλούμε την Πρεσβεία να συμμορφωθείμε την Ελληνική νομοθεσία και να αποδείξει τις αξίες πολιτισμού που τηδιέπουν, επαναφέροντας τις γάτες στο αρχικό τους σπίτι και διασφαλίζοντας την ασφάλεια και την υγεία τους στους κήπους της Πρεσβείας και εφαρμόζοντας ένα σωστό, φιλόζωο πρόγραμμα παγίδευσης-στείρωσης-επαναφοράς και κτηνιατρικής φροντίδας για όλες τις γάτες της Πρεσβείας, τώρα και στο μέλλον.”

ΡΩΤΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ:
1) Γιατί μεταφέρθηκαν οι γάτες;
2) Ερωτήθηκε κάποιος επαγγελματίας για τις συνέπειες αυτής της μεταφοράς/επανατοποθέτησης;
3) Τι μέτρα ελήφθησαν για να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η φροντίδα των γατιών
4) Το μέγεθος των αποικιών μπορεί να ελεγχθεί μόνο εφόσον ελέγχονται οι ίδιες οι γάτες. Όταν οι γάτες πεθάνουν ή μεταφερθούν, δημιουργείται χώρος για νέες γάτες σε μια αποικία. Είναι λοιπόν πολύ πιθανόν να μετακομίσουν τώρα άλλες γάτες στους κήπους της Πρεσβείας. Θα συνεχιστεί αυτή η πολιτική της απομάκρυνσής τους;