Appeal for Cat Family Saved from Train Tracks
October 18, 2014
World Spay Day 2015 a huge success!
March 16, 2015
Appeal for Cat Family Saved from Train Tracks
October 18, 2014
World Spay Day 2015 a huge success!
March 16, 2015

Έκκληση για την γατοοικογένεια που σώσαμε από τις γραμμές του τραίνου

Train Station Sml (1)

Οι γραμμές του τρένου όπου βρέθηκαν η μητέρα γάτα και τα γατάκια της

Παρακάτω είναι η ιστορία της Μάγδας Πανουτσοπούλου που μας λέει πως εκείνη μαζί με άλλους εθελοντές, διέσωσαν μια οικογένεια από γάτες που ζούσαν σε ένα πολύ επικίνδυνο σπίτι κάτω από τις γραμμές του τρένου. Αυτά τα καημένα γατάκια περιμένουν τώρα απεγνωσμένα για ένα νέο προσωρινό ή μόνιμο σπίτι.

Περίπου πριν από 2 εβδομάδες, ένα μέλος της ομάδας Φιλόζωοι Εθελοντές Κηφισιάς, μια τοπική εθελοντική ομάδα που φροντίζει για την καλή διαβίωση των ζώων, επικοινώνησε μαζί μας και μας είπε ότι μια γάτα και 2 γατάκια ήταν κάτω από την πλατφόρμα στο σταθμό του μετρό του Αγίου Ελευθερίου. Συνειδητοποιήσαμε ότι αυτό το μέρος, ήταν μία παγίδα θανάτου για την γατοοικογένεια. Πράγματι, αποδείχτηκε ότι είχαμε δίκιο γιατί, βρήκαμε τρομοκρατημένοι το ένα γατάκι να έχει κοπεί στα δύο από ένα τρένο και πιο κάτω από τις σιδηροδρομικές γραμμές ήταν το σώμα από ένα άλλο γατάκι που προφανώς είχε συνθλιβεί από ένα τρένο. Έπρεπε επειγόντως να πάρουμε τα υπόλοιπα γατάκια και την μαμά από αυτό το επικίνδυνο μέρος το συντομότερο δυνατόν.

One of the little kittens that was rescued from the train tracks

Οι γραμμές του τρένου όπου βρέθηκαν η μητέρα γάτα και τα γατάκια της

Πήγαμε στο σταθμό περίπου στη μια το πρωι. Με τη βοήθεια του ΗΣΑΠ (προαστιακός σιδηρόδρομος), το προσωπικό και τον διευθυντή του σταθμού και αφού κλείσανε το ρεύμα, μπορέσαμε να πάμε κάτω από τις πλατφόρμες και να βρούμε την γατοοικογένεια. Δυστυχώς, δεν ήταν εύκολο για να τα πιάσουμε. Συνεπώς, αποφασίσαμε να αφήσουμε παγίδες κατά την διάρκεια της νύχτας χρησιμοποιώντας τρόφιμα σαν δόλωμα, τοποθετώντας τα κάτω από την πλατφόρμα και μέσα από τα ανοίγματα, όπου κρύβονταν η γάτα και τα γατάκια.
Την επόμενη μέρα, οι άνθρωποι που ήταν βοηθοί μας στην διάσωση, πήγαν μέσα από τα ανοίγματα. Μας πήραν τηλέφωνο στις στης 3 το πρωι και μας είπαν ότι η γάτα και ένα από τα γατάκια είχαν πιαστεί στις παγίδες μας! Ήμασταν πάρα πολύ ευχαριστημένοι! Στη συνέχεια, όμως θυμηθήκαμε το άλλο μικρό γατάκι που είχε μείνει πίσω. Έτσι, πήγαμε για μια ακόμη φορά στο σιδηροδρομικό σταθμό και για μια ακόμη φορά βάλαμε μια παγίδα στην κρυψώνα τους. Επιτέλους, τελικά το δεύτερο μικρό γατάκι είχε πιαστεί στην παγίδα και σώθηκε επίσης! Στενοχωρεθήκαμε πολύ που δεν μπορέσαμε να σώσουμε όλη την οικογένεια, αλλά είμασταν πολύ χαρούμενοι που μπορέσαμε τουλάχιστον να σώσουμε την μητέρα και τα δύο γατάκια της.

Mother cat rescued from train tracks

H μητέρα γάτα διασώθηκε από τις γραμμές του τρένου

Η μαμά έχει ήδη στειρωθεί και τώρα μένει με δύο γατάκια της – ένα αγόρι και ένα κορίτσι – στο γραφείο ενός κτηνιάτρου. Είναι ζωτικής σημασίας να βρουν σπίτια ή ασφαλείς κήπους άμεσα, διότι θα πρέπει να φύγουν από το κτηνιατρείο σύντομα. Παρακαλούμε διαδώστε το και βοηθήστε μας στην επόμενη φάση για την εύρεση σπιτιού και την διάσωση της γατοοικογένειας!