Helping hands from across the globe
December 11, 2013
Bernie Dialyna, Nine Lives volunteer, Q&A
December 11, 2013
Helping hands from across the globe
December 11, 2013
Bernie Dialyna, Nine Lives volunteer, Q&A
December 11, 2013

Χείρα βοηθείας από όλον τον κόσμο

Q&A Rick with MimiΗ Marcy Klein και ο Rick Shaeffer, οι αγαπημένοι μας ευεργέτες από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, μας υποστηρίζουν ανελλιπώς κάθε μήνα, από τότε σχεδόν που ξεκινήσαμε! Ζουν στο Rochester της Νέας Υόρκης και φροντίζουν μια μεγάλη αποικία γατών στην πόλη τους – παγιδεύοντας, στειρώνοντας, βρίσκοντας σπίτια όπου μπορούν, ταΐζοντας και δημιουργώντας ζεστές κρυψώνες για τις γάτες, για να επιζήσουν τον βαρύ χειμώνα.

Εδώ μας λένε πώς αποφάσισαν να εμπλακούν και με τις Ελληνικές γάτες!

Τι σας έκανε να αποφασίσετε να υποστηρίξετε τις Εφτάψυχες; Ειδικά μιας και είστε τόσο ενεργοί και στη δική σας πατρίδα;

Αγαπάμε πολύ την Ελλάδα κι ερχόμαστε συχνά, αλλά στεναχωριόμαστε πολύ όταν βλέπουμε παντού πεινασμένες κι άρρωστες γάτες. Η ζωή είναι εξαιρετικά δύσκολη για τις αδέσποτες γάτες στο κέντρο της Αθήνας. Καταλάβαμε πως έπρεπε κάτι να κάνουμε. Πρωτομάθαμε για τις Εφτάψυχες μέσω μιας αγγελίας στην εφημερίδα και επικοινωνήσαμε μαζί σας αμέσως. Μας δίνει μεγάλη χαρά που μπορούμε να συνεισφέρουμε στο να τρώνε, να θεραπεύονται και να στειρώνονται γάτες. Το κάνουμε στο όνομα όλων τα αγαπημένων αδέσποτων που έχουμε υιοθετήσει όλα αυτά τα χρόνια, που έχουν τόσο εμπλουτίσει τη ζωή μας.

Επισκέπτεστε την Αθήνα τακτικά και κάνετε μαζί μας το γύρο των αποικιών για να γνωρίσετε τις γάτες που, με τη δική σας γενναιόδωρη προσφορά, απέκτησαν τροφή και κτηνιατρική φροντίδα. Πώς νιώθετε όταν συναντάτε αυτές τις γάτες;

Όταν συναντάμε τις γάτες που ταΐζετε στην Αθήνα, τα συναισθήματά μας είναι ανάμεικτα… Χαρά, που τις φροντίζετε τόσο καλά, και λύπη, που κάθε μέρα έρχονται αντιμέτωπες με κινδύνους και δεν έχουν τα ασφαλή σπίτια που τους αξίζουν. Θαυμάζουμε απεριόριστα την ομάδα σας και όλα όσα κάνετε για να βοηθήσετε τη ζωή των γατιών. Πραγματικά, ένας Ηράκλειος άθλος!Q&A Marcy with Eleni trapping

Υπάρχουν συγκεκριμένες γάτες που έχετε βοηθήσει μέσω των Εφτάψυχων που σας έχουν κάνει ιδιαίτερο «κλικ»;

Πρόσφατα, με μεγάλη χαρά, συνεισφέραμε στην προσπάθεια εξεύρεσης πόρων για το Πρόγραμμα Ομόνοια, που σημαίνει ότι θα δοθεί βοήθεια στις γάτες της πιο ταλαιπωρημένης περιοχής του κέντρου της Αθήνας. Η ζωή τους θα γίνει καλύτερη και θα γεννιούνται λιγότερα γατιά στα δρομάκια και τα εγκαταλειμμένα κτήρια. Από την τελευταία μας επίσκεψη στην Αθήνα, επιστρέψαμε σπίτι με μια πολύ χαρούμενη ιστορία: ενώ τρώγαμε ένα βράδυ σε μια ταβέρνα στην Πλάκα, με την Ευγενία και την Cordelia των Εφτάψυχων, πλησίασε ένα πανέμορφο, παρδαλό γατάκι και σκαρφάλωσε στα γόνατα του Rick. Στρογγυλοκάθισε και γουργούριζε όσο τη χάιδευε, έφαγε κι ένα ψάρι απ’ το πιάτο του! Μας ανησυχούσε το γεγονός ότι ήταν τόσο φιλική κι ευάλωτη. Οι κοπέλες των Εφτάψυχων ανησυχούσαν περισσότερο γιατί ήξεραν ότι οι θηλυκές γάτες της πλατείας (που είχαν στειρωθεί από τις Εφτάψυχες) είχαν πέσει θύματα φόλας την περασμένη χρονιά. Με χαρά μάθαμε ότι πήραν το γατάκι για προσωρινή φιλοξενία, ενώ τώρα πια έχει βρει ένα καταπληκτικό σπίτι, όπου την αγαπούν πολύ!