Operation Omonia: Match your Gift campaign
December 10, 2013
Snip decisions in Plaka: OIPA to the rescue!
December 10, 2013
Operation Omonia: Match your Gift campaign
December 10, 2013
Snip decisions in Plaka: OIPA to the rescue!
December 10, 2013

Επιχείρηση «Ομόνοια»: Εκστρατεία «Διπλασιάζουμε την προσφορά σας»

Η Αθήνα είναι μια ιστορική πόλη, με αρχιτεκτονικά θαύματα, που δέχεται κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες. Υπάρχουν όμως γειτονιές της πόλης που δε φιγουράρουν στους οδηγούς της πόλης. Τα τελευταία πέντε χρόνια, περιοχές του κέντρου της Αθήνας μοιάζουν ολοένα και πιο παρατημένες, με συνθήκες ανθυγιεινές, ειδικά εκείνες γύρω από την Ομόνοια. Τη νύχτα, ταλαίπωροι άνθρωποι τριγυρνούν στους βρώμικους δρόμους, ζώντας τον προσωπικό τους εφιάλτη. Ανάμεσά τους περισσότερες από 200 γάτες προσπαθούν να επιβιώσουν στις πιο δύσκολες κι επικίνδυνες συνθήκες.

Omonia intro - photo 1Η Ιωάννα, αφοσιωμένη εθελόντρια των Εφτάψυχων, φροντίζει τις γάτες της Ομόνοιας, βγαίνοντας στους δρόμους στη μέση της νύχτας, την ώρα που εμφανίζονται οι γάτες – και οι πιο περιθωριακοί κάτοικοι της Ομόνοιας. Ταΐζει και στειρώνει όσο το δυνατόν περισσότερες. Σπανίζουν οι εθελοντές που έχουν τον χρόνο, το κουράγιο και το απαραίτητο αυτοκίνητο για να μπουν στην «εμπόλεμη ζώνη» τη νύχτα. Γι’ αυτό και είναι πολύ δύσκολο να καταφέρουμε να στειρώσουμε τόσες γάτες,  ώστε να θέσουμε υπό έλεγχο τον πληθυσμό τους και να τους προσφέρουμε ένα καλύτερο επίπεδο φροντίδας.

Κατά την επίσκεψή τους στην Αθήνα φέτος το καλοκαίρι, ο Ondrej και η Market, γενναιόδωροι υποστηρικτές των Εφτάψυχων και θετοί γονείς του γάτου Οδυσσέα, ενημερώθηκαν για την κατάσταση στην Ομόνοια και προσφέρθηκαν να βοηθήσουν με τον εξής τρόπο: αν συγκεντρώνονταν έως και €1.000 από δωρεές, εκείνοι θα διπλασίαζαν το ποσό, προσθέτοντας το ισόποσο. Στόχος τους ήταν να στειρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες γάτες! Αυτό ουσιαστικά σήμαινε ότι για κάθε €30 που θα συγκεντρώναμε – το ποσό που χρειάζεται για τη στείρωση μιας γάτας – θα στειρώναμε 2! Δωρεές των €60 ευρώ, θα έφταναν για 4 γάτες και ούτω καθ’ εξής!

Omonia intro - photo 2Στις 6 Νοεμβρίου λανσάραμε την καμπάνια συγκέντρωσης πόρων «Διπλασιάζουμε τη δωρεά σου» μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, της ιστοσελίδας μας και του Facebook. Η γενναιόδωρη ανταπόκριση όλων σας, μας έχει συγκινήσει. Αμέσως και με μεγάλη προθυμία, προσφέρατε χρήματα για να μας βοηθήσετε, ακόμη μια φορά, στην αποστολή μας: να προσφέρουμε καλύτερη ποιότητα ζωής στις γάτες των πιο μειονεκτικών δρόμων της Αθήνας.

Παρακαλώ διαβάστε την τελευταία ενημέρωση από την Ευγενία, μέλος του Δ.Σ. των Εφτάψυχων, που βοηθά ενεργά την Ιωάννα στην παγίδευση των γατών της Ομόνοιας – δείτε τα άμεσα αποτελέσματα της γενναιόδωρης υποστήριξής σας!