World Spay Month 2014
April 1, 2014
Athens Internet Cat Video Festival: Take 1
April 13, 2014
World Spay Month 2014
April 1, 2014
Athens Internet Cat Video Festival: Take 1
April 13, 2014

Ο Παγκόσμιος Μήνας Στείρωσης

A selection of some of the stray cats that were spayed/ neutered during the 2014 campaign

A selection of some of the stray cats that were spayed/ neutered during the 2014 campaign

Για τη δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, οι Επτάψυχες Ελλάδας συμμετείχαν στον Παγκόσμιο Μήνα Στείρωσης της Humane Society International – μια διεθνής καμπάνια που φέρνει στο προσκήνιο  τη σπουδαιότητα της στείρωσης. Αν και τα προγράμματα στείρωσης είναι διεθνώς αναγνωρισμένα ως ο πιο αποτελεσματικός και φιλοζωικός τρόπος ελέγχου του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων, στην Ελλάδα ακόμα αυτό δεν είναι αποδεκτό από όλους, κάνοντας το έργο μας ακόμα πιο δύσκολο και τα περιστατικά δηλητηριάσεων μια αληθινή απειλή. Γι’αυτό το λόγο φέτος, παράλληλα με το Στόχο μας για τον Παγκόσμιο  Μήνα Στείρωσης, εργαστήκαμε σκληρά για να διαδώσουμε το μήνυμα της στείρωσης σε ακόμα περισσότερους φιλόζωους εδώ στην Ελλάδα.

Ζητήσαμε τη βοήθεια του MTV Ελλάδας και της Τζένης Θεωνά (ηθοποιός, MTV host και ζωόφιλη)να δράσουν ως το πρόσωπο της καμπάνιας και στις 2 Φεβρουαρίου ο Παγκόσμιος Μήνας Στείρωσης ξεκίνησε με το 1ο Internet Cat Video Festival της Αθήνας στο Six D.O.G.S.. H Τζένη Θεωνά, η οποία φροντίζει 10 γάτες μόνη της, παρουσίασε τα βίντεο και εξήγησε πώς η εκδήλωση συνδέεται με την έναρξη του Παγκόσμιου Μήνα Στείρωσης, καθώς και υπογράμμισε πόσο σημαντικό είναι να στειρώνουμε τόσο τα κατοικίδιά μας όσο και τον τεράστιο πληθυσμό αδέσποτων γατών εδώ στην Αθήνα. Το MTV κάλυψε την εκδήλωση και πήρε συνεντεύξεις από εθελοντές των Επτάψυχων Ελλάδας – το ρεπορτάζ προβλήθηκε πολλές φορές στη ζώνη prime time έως την Παγκόσμια Ημέρα Στείρωσης.

Καθώς οι δωρέες στήριξης από τη μεριά σας έφταναν βροχή, οι ακούραστοι και αφοσιωμένοι εθελοντές μας εργάστηκαν όλο το μήνα στις αποικίες σε ολόκληρη την Αθήνα παγιδεύοντας γάτες, συχνά σε δύσκολες συνθήκες, για να μπορέσουν να τις παραδώσουν σε κτηνίατρους για στείρωση. Με τη βοήθειά σας, ξεπεράσαμε τις 100 γάτες σε αποικίες σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, όπως Άγιος Δημήτριος, Παγκράτι, Κηφισιά, Καισαριανή, Νέος Κόσμος και Υμηττός. Καθώς η περσινή χρονιά ήταν η πιο επιτυχημένη έως τότε με σχεδόν 1.000 στειρωμένες αδέσποτες γάτες, για το 2014 θέσαμε τον φιλόδοξο στόχο να διπλασιάσουμε τον αριθμό στειρωμένων γατών. Αν και ο Παγκόσμιος Μήνας Στείρωσης έχει τελειώσει, η αποστολή μας να ελέγξουμε τον πληθυσμό αδέσποτων γατών της Αθήνας και να τους παρέχουμε μια καλύτερη ποιότητα ζωής συνεχίζεται.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς οι Φίλοι των Επτάψυχων Ελλάδας υποστηρίζουν τις προσπάθειές μας σχετικά με τη στείρωση, παρακαλώ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας.